Real Estate Valuator
Real Estate Valuator

Bereken uw onderhoudskosten eenvoudig en snel

Real Estate Valuator (REV®)

De Real Estate Valuator (REV)® is een onmisbare applicatie voor de makelaar die zich wil onderscheiden in zijn dienstverlening, de taxateur die een betere onderbouwing wil geven van zijn taxatie en de vastgoedmanager die beter inzicht wil hebben in de exploitatiekosten. Door middel van referentieobjecten kunt u snel en betrouwbaar de kosten voor het onderhoud, het herstellen van gebreken en gewenste verbeteringen in het energielabel inzichtelijk maken. REV® bevat meer dan 380 referentieobjecten in de categorieën: particuliere-, commerciële woningen, parkeergarages, bedrijfsgebouwen, retail, kantoren, zorginstellingen, scholen, agrarisch, recreatie en overige gebouwen.


Met behulp van REV® kunt u snel en betrouwbaar uw taxatierapport onderbouwen of bij een aankoop of verkoop een passend advies geven. Hierdoor kunt u uw opdrachtgevers beter van dienst zijn. Beroepsverzekeraars Bavam en Markel en AIG (voorheen Schouten) staan volledig achter de REV®. De rapporten gemaakt met deze handige tool zijn afgedekt in uw beroepsverzekering.


Een tweede onderdeel van REV® is de Kennisbank. De Kennisbank bevat gedetailleerde omschrijving van meer dan 153 bouwgebreken, alle kostenkengetallen volgens de NL-SFB code, energiebegrippen, de actuele OZB tarieven en rioollasten, opstalverzekeringen, rekenmodellen voor de BAR, NAR, DCF, MJOV, bouwstijlen, wikivastgoed met honderden bouwbegrippen en nog veel meer. De actuele database met alle relevante bouwgebreken zorgt ervoor dat u uw advies altijd kunt onderbouwen hoe een bouwgebrek is ontstaan en wat de kosten voor herstel zullen zijn.


Door middel van een API is het ook mogelijk om de kengetallen rechtstreeks in te lezen in uw taxatierapporten.


REV® wordt gebruikt door Makelaars, Taxateurs, Woningcorporaties, Zorginstellingen en de Overheid.

Powered by


Onderscheidt u als professional

Door gebruik van de applicatie REV® kunt u zich als professional nog beter onderscheiden door snel en deskundig de kosten van het planmatig onderhoud te berekenen. In een handomdraai kan de gebruiker van dit unieke programma de staat van onderhoud en de eventuele opties van verbeteringen vastleggen van het te beoordelen vastgoed.

REV® bevat meer dan 380 referentieobjecten in de categorieën: particuliere-, commerciële woningen, parkeergarages, bedrijfsgebouwen, retail, kantoren, zorginstellingen, scholen, agrarisch, recreatie en overige gebouwen.
Bekijk hier onze instructievideos: